Dobra włoska restauracja – klasyczne menu
Włoskie restauracje to w większości polskich miast najczęsciej spotykany rodzaj gastronomii. Kochamy jedzenie włoskie gdyż jest smaczne, sycące i nie jest kosztowne. Bez wątpienia najczęściej decydujemy się na pizzę. Bardziej wrażliwi kosztują rzadsze dania obiadowe – canelloni, polentę czy desery włoskie.
Rozglądając się za dobrą restauracją włoską należy zwrócić uwagę na elementów: czy trattoria korzysta z włoskich produktów, czy w karcie można znaleźć również nie tak typowe dania, czy lista win, oferuje typowo włoskie wina. Włoska kuchnia to duża różnorodność oraz dania z różnych zakątków Włoch. W mistrzowskiej restauracji znajdziemy prawdziwy smak Włoch.
Kuchnia włoska nie jest trudna, co nie zmienia tego, że że nie jest pyszna Z pewnością można stwierdzić, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .
Dobre wina włoskie
Żadna szanująca się knajpka włoska, która ubiega się do tytułu bycia ekskluzywnym miejscem na kulinarnej mapie regionu, nie powinna ignorować trunków. Kolacja w charakterze włoskim bez wyjątku musi obejmować też wino. Lampka białego wina to dla Włochów standard. Fajna restauracja włoska w Krakowie Najbardziej popularne wina z Włoch to toskańskie chianti, lombardyjskie oltrepo pavese oraz marsala z Sycylii. Restauracja włoska – o ile naprawdę ma być rozpoznawana jako prawdziwie włoska, powinna mieć bogatą kartę win.
Regionalna włoska restauracja
Mając ochotę poznać fenomen włoskiego gotowania bez wahania warto wybrać się do restauracji, która jest w stanie podać nie jedynie makaron i pizzę.
Zobacz film